Oslo

Algemene Informatie

Uitwisselingsperiode

Semester 6, 5 maanden (januari – mei).
Belangrijk! : 01 oktober is reeds de deadline voor het aanvragen van deze uitwisseling! Dit is sneller dan voor de andere uitwisselingen.

Invulling

Op de HIOA (Oslo and Akershus University College of Applied Sciences) biedt de Faculty of Education and International studies belk jaar een keuze uit 2 cursussen voor al de Erasmusstudenten uit verschillende landen. De voertaal tijdens de lessen is dus Engels. Het is dus een vaste richting met geen keuzemogelijkheden qua vakken, maar wel een zeer degelijk uitgewerkt concept op maat van internationale studenten.
Sinds 2015 biedt de faculteit ook de cursus 'Pedagogical Design with Digital and Social Media and Mobile Social Learning' aan. De student Lauren Craenen volgde deze cursus in januari-juni 2015. Deze cursus gaat over hoe men ICT kan integreren in een lagere school. Er wordt mediaopvoeding gegeven waarin je de belangrijkste digitale vaardigheden leert en oefent. Er worden ook een aantal onderwerpen besproken zoals 

Het aanbod van 2014-2015 bestaat uit:

Op de website kan je een uitgebreide beschrijving vinden van de inhoud en de organisatie van deze cursussen. Het is een mix van lezingen, seminaries, discussies en presentaties waarin verschillende thema’s worden uitgewerkt. De studenten dienen dan zelf ook een thema uit te werken en te presenteren (keuze wordt gemaakt in overleg met supervisor).

Daarnaast is er ook een praktijkluik van ongeveer 4 weken.

Deze uitwisseling is vooral een interessante keuze als je je blik op onderwijs, cultuur en de wereld wil verruimen. Als je echt veel stage ervaring wil opdoen, is deze uitwisseling misschien minder aangewezen

Evaluatie

Paper over een thema in verband met het onderwerp van de cursus. Paper over het werk in de praktijk met een presentatie voor de klas. Mondeling examen op basis van 2 voorgaande papers/

Kostprijs

De huisvestigingswetgeving verplicht studenten om al een kamer te huren vanaf 01 januari ongeacht wanneer de lessen starten. Je kan een kamer vinden door je te registreren en een aanvraag in te dienen via een site http://www.sio.no/wps/portal/sio?reset=true. De prijs voor een kamer situeert zich dan rond 325 euro en 50 euro energiekosten per maand. Deze informatie wordt je wel door de opleiding bezorgd nadat je je ingeschreven hebt voor de richting. Het is een soort van studentendienst die ook voor huisvestiging zorgt.

Bereikbaarheid

Een vliegtuigticket naar Olso heen kost ongeveer 100 à 200 euro, afhankelijk van de vliegtuigmaatschappij en van het moment van boeking. Als je op tijd boekt (als je zeker weet wanneer je terugkomt) kun je voor 150 à 200 euro heen en terug vliegen. Bij het kiezen van een vliegtuigmaatschappij is het belangrijk dat je nagaat welke luchthaven het dichtst bij het centrum ligt van Oslo. Je moet naar het centrum wel nog een bus of trein nemen, ongeveer 10 tot 15 euro. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat je misschien extra bagage zal moeten betalen (voor veel warme kleden, schoenen ,…). Dit is dan ongeveer 40 euro.


 

Nuttige informatie

Partner Institution

Oslo and Akershus University College of Applied Sciences (HiOA)
Faculty of Education and International studies
Website algemeen: www.hioa.no
Website voor internationale studenten: www.hioa.no/eng

Coördinator: Cathrine Døscher,
International Administrative Coordinator, Faculty of Education and International Studies, Oslo and Akershus University College of Applied Sciences.
E-mail: Cathrine.doscher@hioa.no
Tel: +47 22452005

Tip

 Het stadscentrum is klein dus je kunt goed overal te voet geraken. Om dingen te bezoeken is het gemakkelijk om een studentenabonnement te nemen ( ongeveer 52 euro per maand). Maar dan kan je alles onbeperkt gebruiken: metro, tram en bus ( Zeer uitgebreid netwerk, zeer stipt, hoge frequentie, ...)

Checklist 

 • Housing
 • Travel and traveling around (host town and country)
 • Social life (drinks and going out)
 • Money / banking
 • Communicate (phone and internet)
 • How to improve your integration
 • Intercultural differences with your home country
 • Things to see, to visit, to do and excursions
 • Do's-and-don'ts (hierarchie, politeness, rules, dress code, conversation,...)
 • Budget
 • Visa
 • Medical requirements / Health

Personal comments

 • Why are you going to this country and city?
 • Do you recommend this destination and experience as an exchange student?
 • Pictures

Blogs en verslagen

 

Voornaam Naam Contact (niet-UCLL emailadres / Facebookpagina) Blog