Madrid Rey Juan Carlos

Algemene Informatie

Uitwisselingsperiode

6de semester (4 of 5 maanden + begin jan-mei : 25 of 30 SP)

Invulling

De school is pas gestart met een internationaal programma in het Engels voor de richting Kleuteronderwijs. Het programma wordt in overleg met de coördinator door de student zelf samengesteld. Er kan gekozen worden uit een aantal cursussen zoals: Social Psychology of Education, Educational Research Methodology, Audiovisual Communication and Education, Teaching practice, Spanisch Language course,... Voor een overzicht surf je naar de website van de universiteit. Inschrijven gebeurt online. Op de website vind je eveneens een Engelstalige infobrochure (Welcome Handbook) waarin je ook heel wat praktische informatie kan vinden. Er kan ook een programma worden samengesteld voor studenten Lager onderwijs.

Evaluatie

Op basis van de evaluatie van de verschillende lectoren/leerkrachten van de gevolgde modules en van de stagescholen maakt het International Relations Office een document op dat de behaalde resultaten weergeeft.

Kostprijs

De student moet zelf op zoek gaan naar een verblijfplaats. Dit is niet zo eenvoudig. Hij doet dit best vooraf. De beste optie is een gedeeld appartement. Deze appartementen bestaan uit een gemeenschappelijke living, badkamer en keuken. De prijs van een dergelijke accommodatie bedraagt +- 380-400 Euro per maand (exclusief maaltijden). Dit is vrij duur voor Spanje, maar de student bevindt zich dan wel tamelijk centraal in Madrid. Madrid is een zeer grote stad en volgens de studenten kan je best iets huren in de buurt van Marques de Vadillo of Embajadores (dit is tamelijk dicht in de buurt van musea, winkels, monumenten, parken, La Latina, Chueca en andere populaire plaatsen).

De kosten voor levensonderhoud in Madrid vallen goed mee. Er zijn heel veel supermarkten. Als je gewoon eet op je kamer, mag je rekenen op een kost van 30-40 euro per week. Een dagmenu in één van de campusrestaurants kost 4,90 euro (2 gerechten, dessert, brood en water).

Bereikbaarheid

Madrid – Barajas luchthaven is 12 km van de stad gelegen. Deze is makkelijk te bereiken met het uitgebreide metrosysteem van Madrid.

Openbaar vervoer(metro,bus en trein):kost ongeveer 35 euro per maand als je zone A neemt (Zone A is het grootste gedeelte van Madrid). De metro stopt vlak voor de campus.

De twee campussen (Vivalvaro en Mostoles) liggen ver uit elkaar. De studenten Kleuteronderwijs volgen dit jaar enkel cursussen in Vicalvaro.


 

Nuttige informatie

Partner Institution

Universidad Rey Juan Carlos
Campus Vivalvaro
Paseo de los Artilleros s/n, 28032 Madrid
Tel: 00 34 91 488 78 00
Campus Mostoles
E/Tulipán s/n, 28933 Móstoles
Tel: 00 34 91 665 50 60
Website : http://www.urjc.es/version_ingles/

Europese coördinator:
Fernando Dominguez fernando.dominguez@urjc.es

Voorkennis

Verblijf:www.aluni.net (Zoeken via de site zoeken of een immobiliënkantoor, wat wel 75 euro kost.); www.erasmusenmadrid.com; in de infobrochure vind je ook andere websites voor accommodatie.

Een minimale kennis van het Spaans is noodzakelijk.

Checklist

 • Housing
 • Travel and traveling around (host town and country)
 • Social life (drinks and going out)
 • Money / banking
 • Communicate (phone and internet)
 • How to improve your integration
 • Intercultural differences with your home country
 • Things to see, to visit, to do and excursions
 • Do's-and-don'ts (hierarchie, politeness, rules, dress code, conversation,...)
 • Budget
 • Visa
 • Medical requirements / Health

Personal comments

 • Why are you going to this country and city?
 • Do you recommend this destination and experience as an exchange student?
 • Pictures

Blogs en verslagen

 

Voornaam Naam Contact (niet-UCLL emailadres / Facebookpagina) Blog