Huelva DLO

Algemene Informatie

Uitwisselingsperiode

Uitwisseling van vijf maanden tijdens het 2e semester. Inschrijven tegen 15 november.

Het semester loopt van half februari tot en met juni/juli. (afhankelijk van wanneer je examens vallen)

Invulling

De studenten kunnen vakken kiezen uit de programma’s van alle faculteiten van de universiteit (dus niet alleen uit de lerarenopleiding). Er zijn Engelstalige vakken speciaal voor de erasmusstudenten. Daarnaast kan je ook Spaanse vakken kiezen, maar hiervoor heb je best wel niveau B1/B2. De website geeft een overzicht van de verschillende vakken.

Evaluatie

De student wordt geëvalueerd op basis van bepaalde opdrachten en zijn portfolio. De student moet zo snel mogelijk na aankomst duidelijke afspraken maken rond de evaluatie van de opleidingonderdelen. Mail op voorhand je coördinator om een afspraak vast te leggen. Deze helpt je verder met je learning agreement. De student mailt ook best alle leerkrachten van de gekozen vakken.

Kostprijs

 Huelva is goedkoper dan België. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende kostprijzen:

Appartement

De kostprijs van een kot varieert tussen de €150 en €250. In deze prijs zitten vaak de kosten van elektriciteit, gas, internet en water NIET inbegrepen. De elektriciteitsrekening komt op zo'n €100 per twee maanden neer. (in een appartement voor 4 personen) In Spanje werken ze nog met gasflessen. Afhankelijk van hoeveel warm water je gebruikt, kan je met 4 personen een gasfles zo'n 3 à 4 weken gebruiken. De prijs van een gasflas varieert tussen de €15 en €20. Je bestelt deze gasflessen door naar een telefoonnummer te bellen. De volgende dag komen ze reeds een nieuwe gasfles brengen. Vaak is dit rond 8uur in de ochtend.

De water- en interprijs kan ik niet vermelden omdat we geen internet hadden en het water zat bij ons in de kotprijs inbegrepen.

Eten

In Huelva zijn er heel veel restaurantjes waar je tapas kan eten. De prijs van één tapa bedraagt tussen de €1,8 en €2,5. In sommige bars heb je reeds genoeg met 2 tapas (La Bonilla, El Picoteo, La Teja). In een andere bar (100 montaditos) moet je meerdere tapas kopen om gegeten te hebben.

Bus

Emtusa (stadsbus)

Een enkel ticketje bedraagt €1,10 op de bus. Het maakt niet uit naar waar je gaat. Er zijn echter 2 andere opties:

1. Je kan een studentenabbonement kopen. Dit kost €22 per maand. Het enige nadeel aan dit abbonement is het feit dat ze effectief van de eerste dag van de maand tot de laatste dag van de maand tellen. Als je jouw abbonement op 15 februari aankoopt, is dit nog maar 14/15 dagen geldig. Voor het aanmaken van je studentenkaart betaal je €5. Het duurt een tweetal weken vooraleer je de buskaart krijgt.

2. Je kunt ook een 10-rittekaart nemen. Je kan dit kaartje steeds opladen. Je betaalt dan per rit €0,60.

Damas (regiobus)

Een enkel ticketje bedraagt €1,55 op de bus. Ook voor deze bus kan je echter een kaart kopen waarmee je korting kan krijgen. Deze kaart koop je in het Damasstation. Met deze kaart betaal je bijv. slechts €1,05 op de bus om naar Punta Umbria te gaan. Het hangt echter ook af van de bestemming waar je naartoe gaat. Deze kaart zal je o.a. gebruiken om naar je stageschool te gaan (Bellavista) of naar het strand te gaan (Punta Umbria).

Reizen

Indien je in Andalusië of de Algarve wil rondreizen, heb je ook weer meerdere opties:

1. Je kan een auto huren. Er zijn verschillende bedrijven in Huelva waar je een auto kan huren: Europcar, Enterprise, Hertz, enz. De prijzen verschillen steeds dus het is aan te raden alle prijzen van alle bedrijven te bekijken vooraleer je een auto huurt.

2. Je kan met de bussen vanuit het Damasstation door heel Spanje en Portugal reizen. Bekijk deze prijzen en uren ook zeker eens.

3. Blablacar is een zeer handig alternatief om te reizen in Spanje. Dit is goedkoper dan bovenstaande en met de plaatselijke bevolking. Vaak spreken de chauffeurs wel Spaans, maar dit is meteen een goede oefening om je Spaans te oefenen. Laat je hier zeker niet door afschrikken!

Voor het maken van een roadtrip van ongeveer 5 dagen moet je rekenen dat dit zo'n €250 zal kosten. (overnachtingen in hostels, eten, benzine en culturele bezoeken)

Bereikbaarheid

Brussels Airlines, Vueling of Iberia en Ryan Air bieden vluchten aan naar Sevilla. Een andere route gaat over Faro. De kosten kunnen variëren van maatschappij tot maatschappij. De kosten bedragen ongeveer 100 euro enkel. Met Ryanair zijn er soms wel goedkopere vluchten. Indien je goed op voorhand boekt, kan je een vlucht vinden voor €35. Reken hier nog €20 bij voor een extra valies.

Als je op Sevilla vliegt kan je een rechtstreekse bus van het vliegveld tot aan het grote busstation (Plaza de Armaz) nemenn. Vandaar kan je de bus nemen tot Huelva (€8). Deze rit duurt ongeveer 1 uur en 10 minuten.

Als je op Faro vliegt, moet je goed de busuren controleren. Er rijden slechts 2 bussen per dag (eentje in de vroege morgen en eentje in de namiddag). Een andere optie is een taxi. Als je op voorhand taxi's opzoekt, kan je een taxi vinden voor €90. Indien je ter plekke een taxi huurt, betaal je een vaste prijs, nl. €118. De taxirit duurt ongeveer 1,5 à 2 uur.

Er bestaat ook een applicatie 'Blablacar". Je kan deze applicatie downloaden op je gsm of je kan op het internet op deze website gaan. Blablacar is een betrouwbare manier van liften. Bekijk deze website zeker indien je in huelva moet geraken. Het is een zeer handige en veel gebruikte manier hier in Spanje om te reizen.


 

Nuttige informatie

Partner Institution

Instituut: UHU, Universidad de Huelva
Departamento de Educación
Facultad de Ciencias de la Educación
Campus de «El Carmen»
Avda. Fuerzas Armadas, s/n. 21071 Huelva
Spanje
Tel. : 00 34 959 219245; Fax. : 00 34 959 219224
http://www.uhu.es/dedu
Verantwoordelijke ter plaatse: fernando.rubio@dfing.uhu.es
en Antonio.garcia@dedu.uhu.es

Tijdelijke overnachtingen in Huelva

Wanneer je op zoek gaat naar een kot kan je verblijven in een goedkoop hotel of in een hostel. Hotel Familia Conde is goedkoop en erg goed gelegen. Je betaalt ongeveer €25 per nacht, ontbijt inbegrepen. Je kan een kamer in dit hotel boeken via www.booking.com. Je kan de reservatie ook tijdens je verblijf aanpassen, als je bijvoorbeeld voor een week geboekt hebt en maar 3 nachten blijft. Het hotel ligt vlakbij het centrum en op 2 minuten lopen van een bushalte. Om van het busstation in Huelva tot aan de bushalte vlakbij dit hotel te gaan, neem je bus 3, 4 of 8 richting ‘el punto’.

Je kan ook overnachten in het Inturjoven Albergue Huelva. De universiteit van Huelva werkt met hen samen. Wanneer je hier reserveert, dien je een persoonlijk mailtje te sturen en te vermelden dat je een erasmusstudent bent. Hierdoor krijg je korting. Een overnachting kost €18,5 met ontbijt inbegrepen. In de jeugdherberg spreken ze bijna uitsluitend Spaans, maar met behulp van Google translate kan je je zeker behelpen! Ze zijn hier zeer vriendelijk, er zitten nog andere erasmusstudenten en je kan in het begin 3 nachten boeken en indien nodig nog enkele nachten bijboeken. 

Nuttige informatie

Op de website van de universiteit vind je een informatiebundel terug waarin heel wat nuttige informatie te vinden is. Lees deze zeker eens door. Dit is de link naar de webpagine waarop de informatie voor inkomende erasmusstudenten te vinden is: http://www.uhu.es/english/erasmusStudents/

In de eerste week zijn er twee informatiesessie voor de erasmussers. Hier wordt bepaalde administratie in orde gemaakt en informatie meegedeeld. De student kan indien nodig hier ook de nodige vragen stellen. Deze twee sessies zijn verplicht. 

Checklist

 • Housing

Wanneer je in Huelva aankomt, ga je zo snel mogelijk naar de universiteit. Hier vind je zowel Housing Huelva als ESN Huelva terug. Beide zullen je helpen zoeken naar het geschikte appartement. ESN Huelva vind je terug naast 'international office'. Housing Huelva is gelegen in het gebouw naast de bibliotheek. Kies één van de twee organisaties om een appartement te vinden. ESN Huelva is (volgens ons) betrouwbaarder dan Housing Huelva.

TIP: Deel een appartement met mensen van een andere nationaliteit. Zo leer je meteen andere mensen kennen! De ene nationaliteit zal je beter liggen dan de andere, dus denk er wel goed over na met wie je jouw appartement deelt. (Al is het moeilijk om op voorhand te weten of je al dan niet overeen zal komen) 

TIP2: Het is nog handiger en leerrijker om een appartement met één of meerdere Spaanse studenten te delen. Zij zullen je vaak kunnen helpen met zaken, je Spaans zal er sneller op vooruit gaan en zij zullen je ook heel wat plekken in Andalusië kunnen laten zien!

 • Travel and traveling around (host town and country)
 • Social life (drinks and going out)

Er zijn vele gezellige tapasbars en bars waar je 's avonds iets kan drinken. Deze bars openen meestal rond 20u en sluiten tegen 24u. De tapas en het drinken zijn hier vrij goedkoop. Een drankje in een tapasbar kost tussen 1,20 en 1,50. Het typische drankje uit de buurt is: Tinto de Verano. 

Voor het echte uitgaan 's nachts zijn er enkele bars. Voor Erasmus is er vooral Mombasa. Hier worden enkele keren in de week feestjes georganiseerd voor Erasmussers. Er zijn natuurlijk nog vele andere bars waar je kan uitgaan en waar de prijzen zeer laag zijn. Bier: 1euro Tinto de Verano: 1 euro Shotjes: 0,50 euro. 

 

 • Money / banking

Je kan hier gewoon geld afhalen en betalen met een Maestro. Er worden geen taxen op gevraagd. Bij Mastercard worden er wel taxen gevraagd bij het afhalen van geld. 

 • Communicate (phone and internet)

Je hebt hier verschillende bedrijven waar je een Spaanse SIM-kaart kan gaan halen (Vodafone, Orange, Movistar). Tijdens ons verblijf hadden wij Orange. Dit werkte vrij goed maar de samenwerking tussen de verschillende filialen is zeer slecht. (Bij de ene kan je alleen werken met paspoort en bij de andere alleen met ID--> neem dus beide mee als je deze hebt) Ze werken hier vooral met aanbiedingen zoals 1GB per maand (minder met gratis sms'en omdat ze dit niet gebruiken). Bij Orange kost 1GB 10 euro. Wanneer deze op is kan je gewoon gaan herladen in een winkel van Orange of in de supermarkt. Om aan internet te geraken is het moeilijker. Ten eerste heb je een Spaans bankrekeningnummer nodig om een abbonnement aan te gaan en je moet ten minste een abbonnement aangaan voor een jaar. Het is dus bijna onmogelijk om legaal aan internet te geraken als Erasmusstudent. Probeer er dus voor te zorgen dat je een appartement hebt waar internet is.

 • How to improve your integration
 • Intercultural differences with your home country
 • Things to see, to visit, to do and excursions
 • Do's-and-don'ts (hierarchie, politeness, rules, dress code, conversation,...)
 • Budget
 • Visa
 • Medical requirements / Health

Personal comments

 • Why are you going to this country and city?
 • Do you recommend this destination and experience as an exchange student?
 • Pictures

Blogs en verslagen

 

Voornaam Naam Contact (niet-UCLL emailadres / Facebookpagina) Blog

 Margot

Ellen

 Billiet

Merckx

 margotbilliet92@gmail.com

Mijn mailadres zal nog veranderen dus de meeste kans om mij te bereiken is door mij op facebook op te zoeken: https://www.facebook.com/ellen.merckx.5