Faro DLO

Algemene Informatie

Uitwisselingsperiode

Van half februari tot half mei (4 maanden = 25 SP).

Invulling

In overleg met de Erasmuscoördinator wordt een programma samengesteld van 20 tot 25 ECTS uitgaande van de aangeboden vakken in Faro, de onderwijsvakken en eigen interesses/leerdoelen van de student. Op de website www.ualg.pt vind je de lijst van vakken. Voor bijkomende informatie over het studieprogramma contacteer je Mevr. Esmeralda Lopez Rosa. Belangrijk ook expliciet te informeren naar stagemogelijkheden in de internationale school van Villamoura voor studenten BASO. Je geeft er les in de derde graad lager onderwijs voor de wetenschapsvakken. Op de campus de Penha is een nieuwe kleuterschool opengegaan waar de studenten BAKO zouden kunnen lesgeven.

Naast het opleidingsprogramma kan de student ook inschrijven voor een “ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES”. Deze cursus duurt 3 à 4 weken. Indien de student deze cursus volgt, is hij 4 maanden op Erasmusuitwisseling (= 25 ECTS). De cursus wordt niet elk jaar ingericht maar is een aanrader. Naast taalverwerving worden er verschillende excursies in de Algarve georganiseerd.

Evaluatie

Evaluatievormen af te spreken met de betrokken lectoren. Breng echter zoveel mogelijk beoordelingen mee bij terugkomst. Punten van de examens in Faro zijn pas klaar tegen het einde van de zomer. Alleen de ‘Academic services’ kunnen de punten afleveren en dat kan dus nooit voor onze deadline van eind juni. Dat betekent dat studenten die naar Faro op uitwisseling gaan de keuze hebben om te wachten op de punten tot de zomer en dan af te studeren in september . Indien de student wil afstuderen in juni zal dit zijn op basis van het e-portfolio, de beschikbare en meegebrachte evaluaties en een document van de universiteit waarop staat dat ze al dan niet geslaagd zijn (maar geen concrete punten).

Kostprijs

Je kan een kamer aanvragen van de universiteit maar meestal moet je zelf op zoek gaan op de privé-markt.Op de residentie van de universiteit kost een kamer maar 100 Euro per maand, maar dit is met 2 meisjes op een kamer. Jongens slapen wel alleen op een kamer voor deze prijs. Bij de meisjes was er 1 keuken voor 64 meisjes. Voor jongens is er 1 keuken per verdiep. In heel wat supermarkten hangen advertenties voor kamers. De prijs schommelt rond 200 euro per persoon (inclusief kosten voor water, gas en elektriciteit). Studenten gaan soms ook een appartement huren voor enkele maanden . De kostprijs voor een bemeubeld appartement met 2 slaapkamers en dicht bij de campus de Penha schommelt tussen 425 en 450 Euro per maand (zonder internet en electriciteit). Voeding is goedkoper, maar alle producten die tot luxegoederen gerekend worden zijn even duur of duurder als in België.

Bereikbaarheid

Brussels Airlines boeken kan via het internet waar de prijs schommelt volgens de vraag of via een call-center. Ook RyanAir vliegt enkele malen per week op Faro vanuit Charleroi of Eindhoven.Ter plaatse is alles op wandelafstand. Voor uitstappen in de omgeving van Faro is de trein goedkoper op korte afstanden en de bus op langere afstanden. Er is ook een gratis schoolbus vanuit Faro naar de internationale school.


 

Nuttige informatie

Partner Institution

Universidade do Algarve
Campus da Penha
8000-117 Faro

Tel.: +351 – 289 800 003
Fax: +351 – 289 801 575
Website: www.ualg.pt en www.ese.ualg.pt

Verantwoordelijke voor de vestiging campus Penha en Erasmuscoördinator is Esmeralda Lopes Rosa: erosa@ualg.pt. Zij beantwoordt vragen in verband met het studieprogramma

Voor vragen over het application formulier of accomodatie is de contactpersoon Sofia Nunes bij het central international office: snluz@ualg.pt

Voorkennis

Een absolute voorwaarde is het volgen van lessen Portugees voor vertrek. Een goede kennis van het Portugees is aangewezen om volop te kunnen profiteren van het rijke aanbod.

Om zoveel mogelijk kansen uit zijn Erasmusverblijf te halen, zal de student ter plaatse zelf veel initiatief moeten durven nemen. Veel geduld en kunnen wachten zijn voor deze bestemming een absolute noodzaak.

Checklist

 • Housing
 • Travel and traveling around (host town and country)
 • Social life (drinks and going out)
 • Money / banking
 • Communicate (phone and internet)
 • How to improve your integration
 • Intercultural differences with your home country
 • Things to see, to visit, to do and excursions
 • Do's-and-don'ts (hierarchie, politeness, rules, dress code, conversation,...)
 • Budget
 • Visa
 • Medical requirements / Health

Personal comments

 • Why are you going to this country and city?
 • Do you recommend this destination and experience as an exchange student?
 • Pictures

Blogs en verslagen

 

Voornaam Naam Contact (niet-UCLL emailadres / Facebookpagina) Blog